Petrolde OPEC sonrası kritik seviye

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sonrası yükselen petrol fiyatları 68 doları aştı.

Petrolde OPEC sonrası kritik seviye

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında sürpriz karar ile birlikte birçok büyük banka ham petrol fiyat tahminlerini yukarı yönlü güncelledi. Toplantıda Suudi Arabistan'ın gönüllü olarak uyguladığı 1 milyon varil üretim kesintisini devam ettireceğinin ifade edilmesinin ardından brent petrol 68 dolar düzeyinin üzerine çıktı.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, "İyi ve sürpriz bir anlaşma gerçekleştirdik." dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da küresel ekonomideki temel eğilimleri dikkatle izlemeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Temkinli bir iyimserlikle, durumun yavaş yavaş iyileşmeye başladığını söyleyebiliriz. Bugün gördüğümüz canlanma belirtilerinin küresel ekonominin ve nihayetinde petrol talebinin toparlanması için temel oluşturacağını umuyoruz. Gelecekteki büyüme için temeli şimdiden atıyoruz ve 2021 yılı bu yolda çok önemli hale gelecek."