PKK'nın tabela oyunu

Terör örgütünün Fırat'ın doğusunda ağır silahları bırakarak güneye çekildiği açıklandı, görüntüler verildi. Gerçek ise hainlerin sadece isim ve kıyafet değiştirmesiydi.

Türkiye ve ABD güvenli bölgede uzlaştı. Hemen ardından terör örgütü YPG/PKK’nın bölgeden çekildiği açıklandı. Hatta görüntüler verildi.

Ancak bunun bildik bir oyunu olduğu ortaya çıktı. Terör Örgütü YPG, sınır hattını elinde bulunduruyor. Türkiye’nin operasyonlarından korkuyor ve algı oluşturmaya çalışıyor.

Hain örgüt bölgeden ağır silahlarını ve militanlarını çektiğine yönelik açıklamalar yaparak görüntüler verdi.

Benzer açıklamalar Washington'da geldi. Örgütün ağır silahları bırakıp güneye çekildiği söyledi. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Terör örgütünün bir kez daha bölgede kalıntılarını farklı tabelalar altından tutmaya çalıştığı anlaşıldı.

Terör örgütü güvenliği sözde yerel askeri meclisin sağlayacağını iddia etti fakat bu güçler, kanlı örgüt tarafından oluşturulan birimler olduğu biliniyor.

Sözde meclisler terör örgütü PYD’nin o bölgeleri işgal etmesi sonrasında ortaya çıktı.

İşgalin ardından gençler, ilk defa olmaksızın tehditle terör örgütünün elebaşları tarafından eğitildi ve zorla silahlandırıldı. Hain örgüt benzer senaryoyu Münbiç’de de sergiledi.

Türkiye daha önceki tecrübelerden dolayı daha dikkatli davranıyor. Terör örgütünün tabela oyunlarını da yakından takip ediyor.

Bu konuda alınan istihbaratlar çerçevesinde ABD’li muhataplara gerekli uyarılar yapılıyor. Türkiye her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyor. Kendi planlarını masada tutmayı sürdürüyor.