Saçı suçundan çok ilgi çekti

İngiltere'de polis aradığı bir uyuşturucu satıcısını yakalayabilmek için fotoğrafını Facebook'tan yayımladı. Saçları, suçundan daha çok ilgi çeken adam sosyal medyada gündem oldu.

Saçı suçundan çok ilgi çekti

İngiltere'nin Cardiff kentine bağlı Newport bölgesinde bulunan Gwent Polis Merkezi, Facebook hesabından bir uyuşturucu satıcısının fotoğrafını yayımlayarak hakkında bilgisi olanların ya da görenlerin kendisine başvurmasını istedi. Polisin yayınladığı fotoğrafta hayli ilginç bir saça sahip olan bir adam yer alıyordu.

Polis merkezinin Facebook hesabını takip eden kullanıcılar adamın suçundan çok saçıyla ilgilenince emniyet güçleri fotoğrafı kaldırmak zorunda kaldı. Kısa süre içerisinde on binlerce beğeni ve yorum alan fotoğraf, insanların farklı fikirlere kapılmaması için silindi.

İlginç saç şekli nedeniyle Jermaine Taylor hakkındaki uyuşturucu satıcı hakkında açıklama yapmak zorunda kalan polis, yoğun ilgileri nedeniyle herkese teşekkür eden ve uluslararası takipçilerine 'hoş geldin' diyerek, "Kabul etmemiz gerekiyor ki bazı yorumlar bizi de güldürdü ama komiklik ile taciz arasındaki çizgi geçilirse sizleri uyarmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

Yorumların devam etmesi üzerine bir açıklama daha yayınlayan polis, "Sosyal medyada taciz eden yorumlar yapmak kanuna aykırıdır ve takipçilerimizi yasal işlem yapabileceğimiz konusunda uyarıyoruz" dedi.

Tüm olayın ve aranan kişinin resmi medyada da ilgi çekince polis tüm açıklamaları ve fotoğrafı silmek zorunda kaldı.