Pompalı tüfekle dehşet saçtı, linçten polis kurtardı

Zülfü Tokmak tarafından başına demir çubuk vurularak yaralanan Servet Salihoğlu pompalı tüfekle caddede havaya ateş etmeye başladı. Gözaltına alınan Salihoğlu ile yanındaki iki arkadaşı kalabalık tarafından linç edilmek istendi.

Olay, öğle saatlerinde Tunceli’de yaşandı. İddiaya göre Zülfü Tokmak, alacaklı olduğu bir müteahhiti bulmak için cadde üzerindeki çay ocağına geldi. 

Zülfü Tokmak burada alacaklı olduğu müteahhitin çalışanı Servet Salihoğlu’nu gördü ve patronunun nerede olduğunu sordu.

Salihoğlu, patronunun nerede olduğunu bilmediğini söylemesi üzerine Zülfü Tokmak tarafından başına demir çubukla vurularak yaralandı. Zülfü Tokmak olay yerinden hemen kaçtı. Servet Salihoğlu ise öfkeli bir şekilde arabasından aldığı pompalı tüfekle işlek caddede Zülfü Tokmak’ı aramaya başladı.

 Çevredekiler linç etmek istedi

Çevredekilerin tepki gösterdiği Salihoğlu, tüfeği bir el havaya ateşledi. İhbar üzerine gelen polis, toplanan kalabalığın arasından Servet Salihoğlu'nu gözaltına aldı. Ancak bu sırada kalabalık, Salihoğlu'nu linç etmek istedi. Polis ekipleri, kalabalığı biber gazı kullanarak dağıtırken, Salihoğlu zırhlı araca bindirilerek, olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kabalık, daha sonra Salihoğlu'nun 2 arkadaşına saldırdı. Polis, isimleri açıklanmayan 2 kişiyi de kabalığın elinden kurtararak, polis merkezine götürdü. Polisin uyarıları sonucunda kabalık dağıldı.Zülfü Tokmak da gözaltına alındı.

2 kişi serbest

Tokmak ve Salihoğlu'nun emniyetteki sorguları sürerken, kalabalığın saldırısına uğraşan 2 kişi serbest bırakıldı.