Ersan Şen'den muhtıra değerlendirmesi: Görünürde kazanan...

Prof. Dr. Ersan Şen tv100 canlı yayınında dün Madrid'de Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan muhtırayı değerlendirdi. Şen, 'Bu işin görünürde kazananı Türkiye Cumhuriyeti ve ABD gözüküyor.' dedi.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin ve Gazeteci Latif Şimşek; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemdeki sıcak başlıkları masaya yatırdı. 

Ersan Şen'den 'muhtıra' değerlendirmesi

Programın başında Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan tarihi mutabakatın içeriği tartışıldı.

Konuyla ilgili söz alan Şen, 'Türkiye, NATO’ya girişe ‘Evet’ demedi. Bu bir davet, davetten sonra süreç takip edilecek. İstenilenleri yapmazlarsa Türkiye yine veto kartını kullanacak.'' ifadelerini kullandı. 

Şen'in açıklamaları şu şekilde;

Bu kadar erken sürede bu sürecin sonuçlanması herkesin tahmin edebileceği bir şey değildi. Bu işin görünürde kazananı Türkiye Cumhuriyeti ve ABD gözüküyor. Sayın Cumhurbaşkanı istediğini alamadı ama söylediğini aldı.

Türkiye, NATO’ya girişe ‘Evet’ demedi. Bu bir davet, davetten sonra süreç takip edilecek. Tarafların arasında imzalanacağını düşündüğümüz menin gereklerinin yerine gelip gelmediği takip edilecek. İstenilenleri yapmazlarsa Türkiye yine veto kartını kullanacak.