ABD’li uzmandan tüyler ürperten açıklama!.. Kovid-19… Eğer denk gelirse yıkıcı olur!

ABD'li Prof. Dr. Greg Poland korona virüste ikinci dalganın grip salgınıyla aynı döneme denk gelme ihtimali olduğunu öne sürdü.

ABD’li uzmandan tüyler ürperten açıklama!.. Kovid-19… Eğer denk gelirse yıkıcı olur!

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) verileri daha önceki virüslerin bu konuda ışık tutabileceğini gösteriyor.

CDC’ye göre 1960’ların ortasında etkili olan corona virüslerinin sonbahar ve kış aylarında zirve yaptığı görülüyor. Sözcü'nün haberine göre Mayo Clinic’te görevli Prof. Greg Poland, Covid-19’un da benzer bir yol izleyebileceğini ifade etti.

SAĞLIK SİSTEMLERİ SARSILIR

Poland’a göre eğer bu gerçekleşirse, corona virüsünün ikinci dalgagrip salgını döneminin başlangıcına denk gelecek. Poland, hem Covid-19’un hem de grip salgınının aynı anda yaşanmasının sağlık sistemlerini derinden sarsabileceğini ve ölüm oranlarının çok yükselebileceğini söyledi.

EN AZ 18 AY DAHA…

2009’da etkili olan ve domuz gribi olarak bilinen H1N1 de ABD’yi bahar aylarında vurmuş ve aylar sonra sonbahar ile kış aylarında ikinci dalga yaşanmıştı.

Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Merkezi de dün yaptığı açıklamada corona virüsü salgınının yakın tarihte bitmesinin mümkün olmadığını ve 18-24 ay daha devam edeceğini öne sürmüştü.