Naci Görür'den Denizli depremi sonrası flaş açıklama! ''Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu''

Prof. Dr. Naci Görür bu sabah Denizli'de meydana gelen 4.0'lık deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamasında, ''Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu. Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunlu'' ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den Denizli depremi sonrası flaş açıklama! ''Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu''

AFAD'ın verilerine göre Denizli'de saat 09.30'da 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pamukkale ilçesinde meydana gelen deprem yerin 7.24 kilometre derinliğinde gerçekleşti.  Kandilli Rasathanesi meydana gelen depremin büyüklüğünü 3.9, derinliğini ise 1.9 kilometre olarak kaydetti.

Denizli depremi sonrası Naci Görür'den açıklama

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür Denizli depremine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Biraz önce Denizli, Honaz-Karateke’de 3,9 büyüklükte deprem oldu. Lokasyon Denizli’nin GD’da. Birkaç gün önce de Irganlı yöresinde küçük bir deprem vardı. Haritadan da göreceğimiz gibi, Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu. Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunlu'' ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den Denizli depremi sonrası flaş açıklama! ''Denizli bir fay örgüsünün üzerinde ve zemini sorunlu'' - Resim : 2