Sokağa çıkma yasağı nasıl olmalı?

Koronavirüs rakamlarının yarattığı endişenin ardından Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kısıtlamaların kapsamının artması önerisinde bulunarak yasakların hafta sonu ve hafta içini kapsayacak şekilde genişlemesi gerektiğini savundu.

Sokağa çıkma yasağı nasıl olmalı?

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıkladığı rakamlar endişelendirdi.

Açık test politikasına geçildiğini söyleyen Bakan Koca, son 24 saatte semptom gösteren ya da göstermeyen test sonucu pozitif çıkan kişi sayısının toplam 28 bin 351 olduğunu duyurdu.

Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından hafta sonu belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının genişleyip genişletilmeyeceği merak konusu oldu. Koca, bu değerlendirme için gelecek haftayı işaret ederken, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan salgını durdurabilmek için dikkat çeken öneriler geldi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı 

Hürriyet Gazetesi'nin bugün birinci sayfasında yer verilen habere göre Müftüoğlu, sokağa çıkma yasaklarının cuma akşam 22.00'de başlayıp pazartesi sabah 05.00'e kadar aralıksız olacak şekilde en az 4 hafta uygulanması gerektiğini belirtti.

Hafta içi 22.00 sonrası yasak

Müftoğlu ayrıca, hafta içleri de her gün akşam 22.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı konulması gerektiğini savundu.