Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'ndan İmamoğlu'na 'proje' tepkisi

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, tv100'de konuk olarak katıldığı Sağlı Sollu programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Hacısalihoğlu, Bu kadar önemli projeler sıralanmış ama vakit daraldı, 2 yıl kaldı. Çok açık şekilde bunların tamamlanmasının mümkün olmayacağını görüyorum, henüz daha adım atılmamış. İstanbul bu 3 yıl boyunca bütün vaat edilenlerle karşılaşmamış bir kent durumunda.'' ifadelerini kullandı.

Akademisyen ve Akşam Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gazeteciler Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır; Hande Aydemir ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

İmamoğlu'na 'proje' tepkisi

Konuklardan, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, doğal afet zamanlarında tatilde olması nedeniyle sık sık eleştirilerin odağında olan İmamoğlu'na yüklendi.

Hacısalihoğlu, ''Bu kadar önemli projeler sıralanmış ama vakit daraldı, 2 yıl kaldı. Çok açık şekilde bunların tamamlanmasının mümkün olmayacağını görüyorum, henüz daha adım atılmamış. İstanbul bu 3 yıl boyunca bütün vaat edilenlerle karşılaşmamış bir kent durumunda.'' şeklinde konuştu.

Hacısalihoğlu, şöyle devam etti;

'''İBB kurulduğu yıldan bu yana 35 yılda oluşan borç miktarı 28 milyar TL ama 2019’dan sonra bu rakamlara baktığınız zaman 2 buçuk yılda 30 milyar TL borçlanma olmuş ve bu kadar da yüksek projeler var vaat edilmiş ve henüz adım atılamamış.''