PSG'yi yıkan 16 yaşındaki çocuk: Eduardo Camavinga

Fransız futboluna armağan ettiği genç futbolcularla tanınan Rennes kulübü, ülkenin dev kulübü Paris Saint Germain'i 16 yaşındaki oyuncusu Eduardo Camavinga'yla devirdi.

PSG'yi yıkan 16 yaşındaki çocuk: Eduardo Camavinga

"Ne kadar iyiysen o kadar tecrübelisin" mottosuna sahip Rennes takımı kadrosunu oluştururken oyuncularının yaşına değil yeteneğine bakıyor.

Geçmişe döndüğümüzde Rennes'ün dünyaya armağan ettiği isimler arasında Sylvain Wiltord, Yohann Gourcuff gibi isimler akla geliyor. Daha yakın zamanda ise Abdoulaye Doucoure ve Ousmane Dembele gibi isimler yer alıyor.

Peki 16 yaşındaki Eduardo Camavinga kim?

Genç oyuncu Camavinga 2002 yılında Angola'da doğdu. Daha sonra ailesiyle Fransa'ya taşındı. Daha çocukken hızı, çok yönlülüğü ve pozisyonlardaki soğukkanlılığıyla dikkat çekti.

Antrenörü Jo Burel, PSG zaferinden kısa bir süre önce yaptığı açıklamada "Böyle bir kaliteye sahip oyuncuyu daha önce görmedim. Savunma yapmanız lazımsa defansa koyun, gol atmanız gerekiyorsa hücumda oynatın. Hepsini yapabilecek yeteneğe sahip" diye konuşmuştu.

11 yaşındaki Rennes'in yolunu tutan Camavinga kısa sürede parladı.

1 Ocak 2002'den sonra doğup da Avrupa'nın en büyük 5 liginden birinde oynayan ilk futbolcu unvanını kazandı.

İlk hafta oynanan Montpellier maçında harikalar yarattı. Yıllardır yeşil sahalardaymış gibiydi.

Rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin yüzde 63'ünü kazandı. 41 pasta sadece 1 hata yaptı.

PSG'nin kabusu oldu

Aynı Camavinga bu kez PSG'nin kabusu oldu. Milyonlarla oynayan Paris kulübünü silip süpürdü.

Burel'e göre yaşına göre oldukça ciddi bir çocuk olan Camavinga antrenmanlar tam zamanında geliyor. Biraz utangaç ve çok fazla konuşmuyor.

Eski koçu Nicolas Martianis ise "O nereden geldiğini çok iyi biliyor" diyor.