Putin "durdurulamaz" dediği isim tarafından ihanete mi uğradı?

Putin'in emri ile başlayan Rusya Ukranya savaşı altıncı ayında... Rus tarafı casusluk ve ihanet iddiası ile sarsılıyor!

Putin "durdurulamaz" dediği isim tarafından ihanete mi uğradı?

Ukrayna'daki savaş can almaya devam ederken Rusya casusluk ve ihanet iddiaları ile sarsıldı.  Putin'in gözü gibi koruduğu silahlarda sorumlu bir bilim insanı daha vatana ihanet suçlaması ile tutuklandı. Rus basını bilim insanının bilgi sızdırarak casusluk yaptığını yazdı.

Putin "durdurulamaz" dediği isim tarafından ihanete mi uğradı? - Resim : 1Savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna'nın başkenti Kiev'i birincil hedef olarak belirleyen Rus ordusu uzun süren kuşatma ve saldırı girişiminin ardından başkenttenm çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti. Bu kapsamda Rusya bu bölgede  'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı.

Savaş Donetsk bölgesinde yoğunlaşırken Rusya casusluk ve ihanet skandalı ile sarsılmış durumda.

Tutuklama emri bizzat Putin'den

Rusya devlet medyasına göre, Putin, ülkenin önde gelen hipersonik füze çalışmalarında yer alan bilim insanlarından birini vatana ihanet şüphesiyle tutuklattı.

Putin "durdurulamaz" dediği isim tarafından ihanete mi uğradı? - Resim : 2Rus gündemine bomba gibi düşen haberin ana kahramanının Rusya'nın geliştirdiği hipersonik füze projelerinde önemli görevler alan Dr. Alexander Shiplyuk olduğu öğrenildi.