Putin'den Ukrayna savaşına yeni general... Tüm yetkiyi ona verdi

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta 47. güne girerken Putin'den sürpriz bir karara imza attı. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşı yöneten komutanı değiştirdi.

Putin'den Ukrayna savaşına yeni general... Tüm yetkiyi ona verdi

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşı yöneten komutanı değiştirdi.

Ukrayna operasyonlarının başına Suriye'de görev yapmış General Aleksander Dvornikov'u getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yeni komutanın Ukraynalı sivillere karşı yeni şiddet olayları organize edeceğini iddia etti.

"Gereken silahları sağlayacağız"

Sullivan, Biden yönetiminin Ukrayna'ya daha fazla silah göndereceğini söyledi.

Amerikan yönetiminin silahlı Ukrayna'ya ulaştırmak için zamana karşı yarıştığını belirtti. "Silahlar her gün gidiyor. Bugün de dahil" dedi.

Ukrayna: Rusya, askeri birliklerini güçlendiriyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemleri hakkında bilgi verildi.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri birliklerini güçlendirdiği iddia edilen açıklamada, "Rusya'da, askeri birliklerin yer değiştirmesi, komuta kontrol sisteminin güçlendirilmesi ve birliklere maddi ve teknik desteğin sağlanmasına yönelik adımlar atılıyor." denildi.

Bunun için Rusya'nın doğu ve merkez askeri bölgelerinden, Ukrayna'nın sınırında bulunan Belgorod, Voronej ve Kursk bölgelerine askeri birlikler konuşlandırıldığı ileri sürülen açıklamada, "İşgalciler, Harkiv kentini kısmen bloke etmeye devam ediyor. Harkiv şehri için çatışmaların yoğunlaşması olasılığı var." ifadelerine yer verildi.