İngiltere Başbakanı Johnson'dan flaş 'Rusya' kararı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk kararının ardından 5 Rus bankasına ve 3 kişiye yaptırım uygulanacağını açıkladı. İşte Putin'in dünyayı alarma geçiren kararı sonrası diğer ülkelerin misillemeleri...

İngiltere Başbakanı Johnson'dan flaş 'Rusya' kararı!

İngiltere Avam Kamarası’nda konuşma yapan İngiltere Başbakanı Johnson, “Bugün İngiltere şu beş Rus bankasına yaptırım uyguluyor. Ayrıca 3 kişiye daha yaptırım uygulanacak” dedi. Yaptırım uygulanacak kişilerin Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg olduğu açıklandı.

“İngiltere'de sahip oldukları tüm varlıklar dondurulacak'' 

Johnson, yaptırım uygulanacak kişilerin İngiltere’de sahip oldukları tüm varlıkların dondurulacağını belirterek, “İlgili kişilerin buraya seyahat etmeleri yasaklanacak ve tüm Birleşik Krallık kişi ve kuruluşlarının onlarla herhangi bir ilişkisi olmasını yasaklayacağız. Bu, yapmaya hazır olduğumuz şeyin ilk kısmı. Durum daha da tırmanırsa, ABD ve Avrupa Birliği ile birlikte uygulamak üzere daha fazla yaptırım hazırlayacağız” dedi.

Almanya, Kuzey Akım 2 projesinde süreci durdurdu

Berlin'de gazetecilere demeç veren Scholz, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerine yanıt olarak böyle bir adım attıklarını kaydetti.

Scholz'un açıklaması, İrlanda Başbakanı Micheal Martin ile Berlin'deki görüşmesinin ardından geldi.

Scholz, "Bu kulağa teknik gelebilir, ancak boru hattının sertifikasyonu olmaması için gerekli idari adımdır. Bu sertifika olmadan Kuzey Akım 2 çalışmaya başlayamaz." dedi.

Söz konusu boru hattı projesinin inşaatı tamamlandı. Ancak gazın aktarılması için projenin Alman makamlarından düzenleyici sertifika alması gerekiyordu.

ABD'den de yaptırım gelmişti 

Dün gece de Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığını açıkladığı iki bölge ticari ve finansal ilişkilerini yasaklayan bir kararnameyi imzaladığını duyurmuştu.

AB de yaptırım açıklayacak

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Dışişleri Bakanlarının bugün Paris'te Rusya'ya karşı yaptırımları kabul edeceği duyuruldu.

Paris'teki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı gayriresmi formatta olacağı için burada resmi karar alınmayacak. Bakanlar siyasi karar üzerinde uzlaşacak.

Yaptırım kararının, AB'nin karar alma mekanizmasında acil durumlarda kullanılan "yazılı prosedür" uygulamasıyla kısa sürede resmi hale dönüştürülmesi bekleniyor.