QNB Finansbank, sendikasyon kredisini yeniledi

QNB Finansbank, sendikasyon kredisini artırarak yeniledi ve uluslararası bankalardan toplam 335 milyon ABD Doları finansman sağladı.

QNB Finansbank, sendikasyon kredisini yeniledi

Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, sendikasyon kredisini artırarak yeniledi ve uluslararası bankalardan toplam 335 milyon ABD Doları finansman sağladı.

QNB Finansbank, 97 milyon ABD Doları ve 196,5 milyon Euro olmak üzere toplam 335 milyon ABD Doları tutarında kaynak temin etmek üzere 18 Mayıs 2021 tarihinde anlaşma imzaladı. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti, ABD Doları diliminde Libor+%2,50 ve Euro diliminde ise Euribor+%2,25 olarak gerçekleşti.

Yeni kömür santrali projelerinin finanse edilmemesi ve elektrik tüketiminde yenilenebilir kaynakların kullanımı kriterlerini içeren borçlanmaya ABD, Avrupa, Asya ve Körfez ülkelerinden toplam 12 banka katılım gösterdi. Borçlanmaya gelen yoğun talep ile beraber yenileme oranı, yüzde 120 seviyesinde gerçekleşti. Sendikasyon kredisinde sürdürülebilirlik koordinatörü Standard Chartered Bank, borçlanma koordinatörü ise Mizuho Bank oldu.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2021 senesinin ilk yarısında başarıyla tamamlanan sürdürülebilirlik odaklı bu finansman anlaşmasının, bankanın çevresel ve sosyal kalkınmaya destek konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı.