Radyoaktif kapsül ormanda kayboldu, Dünya büyük tedirginlik yaşadı! Alarm çanları çaldı

Avustralya'da ormanlık alanda kaybolan 8 milimetrelik radyoaktif kapsül bin 400 kilometrelik otobanda yaklaşık bir hafta arandı. Geniş bir arama çalışmasının ardından bulunan kapsül hakkında açıklama yapan Batı Avustralya eyaletinden bir bakan, "Samanlıktaki iğneyi bulduk" dedi.

Radyoaktif kapsül ormanda kayboldu, Dünya büyük tedirginlik yaşadı! Alarm çanları çaldı

Dünyanın en önemli maden şirketlerinden birinin yaptığı hata sonucunda ormanlık alanda kaybolan radyoaktif kapsül, bir haftalık aramalar sonucunda bulundu. Maden sahalarında kullanılan ve radyasyon saçan 6 milimetre çapında ve 8 milimetre uzunluğundaki kapsül, tüm ülkeyi birbirine kattı. Yetkililer tarafından yapılan son açıklama herkesin içini rahatlattı. 

RADYASYON DEDEKTÖRÜ SAYESİNDE BULUNDU

Batı Avustralya eyaletinin yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Sezyum-137 içeren kapsül, saatte 70 kilometre hızla giden bir radyasyon detektörü yardımıyla bulundu.

Radyoaktif kapsül ormanda kayboldu, Dünya büyük tedirginlik yaşadı! Alarm çanları çaldı - Resim : 1

Batı Avustralya Acil Durum Hizmetleri Bakanı Stephen Dawson tarafından konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, "Bunun olağanüstü bir sonuç olduğunu vurgulamak istiyorum. Araştırma alanının kapsamını düşündüğünüzde, bu nesneyi bulmak muazzam bir zorluktu, arama ekipleri kelimenin tam anlamıyla samanlıkta iğneyi buldu" şeklinde konuştu.

İNSANLAR MARUZ KALMADI

Bölgenin Baş Sağlık Sorumlusu Andrew Robertson, kapsülün insanlardan oldukça uzak bir bölgede bulunduğunu ve hiç kimseye zarar vermediğini açıkladı.