Rahatla ve incel

Birçok kişi sadece masaj ile zayıflanabildiğine inanır fakat işin aslı pek de öyle değil. Zayıflamak için temel nokta kalori miktarını azaltmak ve hareketten geçer. Bunun yanında aromaterapik yağlarla yapılan masaj ise sizi sonuca çok daha kolay ulaştırır.

Çevremde sıklıkla karşılaştığım sorunlardan biri de her şeyi yapmasına rağmen kilo vermekte zorlananlar.

İşte bu gibi durumlarda da masaj bedeni ve ruhu gevşetip, kasları rahatlatıp, metabolizma hızını artırıp, cildi sıkılaştırıp kilo vermeyi çok daha kolay hale getirebiliyor.

İster evinizde kendi imkanlarınızla kendinize uygulayacağınız bölgesel masajlar, ister son moda cihazlarla yapılan veya profesyoneller tarafından uygulanan masajlarda etkiyi artırmanın yolu masaj sırasında uygulanacak olan ürünün etkinliği ile sonuca daha hızlı ulaşmamızı sağlıyor.

Hipokrat'ın da dediği gibi sağlıklı olmanın yolu aromaterapik yağlarla masaj ve banyolardan geçiyor. Bölgesel incelmenin yanında kendinizi çok daha iyi hissetmenizde yanınıza kar kalıyor.

Zihinsel yorgunluğunuz var odaklanma problemi yaşıyor iseniz  kendinizi yorgun bitkin ve halsiz hissediyorsanız nane uçucu yağının uyarıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Rahatla ve incel - Resim : 1

- 50 ml susam yağı
-10 ml tatlı badem yağı
-5 ml nane uçucu yağı
-10 damla okaliptus uçucu yağı 

Tüm malzemeleri koyu renkli bir şişede karıştırın ve haftada 2-3 gün aşağıdan yukarıya yapacağınız masajlar ile uygulama yapınız.

Rahatla ve incel - Resim : 2

Eklem ve kas ağrılarına Zencefil ve Hardal yağı

Isıtıcı yağlardan olan Hardal ve Zencefil yağı ağrı masajlarında oldukça etkili sonuçlar veriyor

-50 ml ozonlaştırılmış zeytinyağı

-50 ml kantaron yağı

-20 ml Hardal tohumu yağı

-10 ml zencefil uçucu yağı

Tüm yağlarınızı koyu renkli bir şişenin içerisinde karıştırarak ihtiyaç duydukça ağrıyan bölgelere masaj ile uygulayabilirsiniz.

Rahatla ve incel - Resim : 3

İnceltici masaj yağı

-100 susam yağı
-50 ml at kestanesi yağı
-20 ml acı biber yağı
-10 ml biberiye uçucu yağı
-10 ml lavanta uçucu yağı
-5 ml portakal uçucu yağı

Tüm malzemeleri koyu renkli bir şişenin içerisinde karıştırarak her gün bacak ve karın bölgelesine dairesel masajlar ile uygulayınız. Yağ karışımın 1 saat boyunca cildinizde kalması etkili sonuç alabilmeniz için oldukça önemli. Sonrasında ılık duş yapabilirsiniz.