Bayram öncesi alışveriş yoğunluğu

Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan alışveriş yoğunluğu tedirgin etti. İnsanların korona virüs salgınına aldırmadan yaptığı bayram alışverişi, yayılım tehlikesinin artmasına sebep olurken, çarşılar en yoğun günlerini yaşadı.

Bayram öncesi alışveriş yoğunluğu

Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüsle mücadele sürerken tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralı hiçe sayılıyor. İnsanlar bayram alışverişi nedeniyle çarşılara akın ederken ortaya tehlikeli görüntüler çıktı.

Birbirlerine neredeyse yapışık halde yürüyen insanların çoğunda maske dahi olmadığı gözlemlenirken, yasaklara uyulmaması korona virüsün yeniden yayılmasına adeta davetiye çıkardı. Ramazan Bayramı süresince sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tüm yurtta, bayram ziyaretleri de yapılamayacak.

Mısır Çarşısı hınca hınç doldu

Bayram tatilini evinde geçirecek olan vatandaşlar kısıtlama öncesi Eminönü'ne akın etti. Bayram şekeri, lokum ve kahve alışverişini yapanlar yoğunluk oluşturdu. Polis ekipleri ise yoğunluğun yaşandığı noktalarda drone ile sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Mısır Çarşısı'nda alışveriş için gelenlerin oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti.

Alışverişe gelen Şaban Çapan "Her bayram yaptığım gibi bu bayram da alışverişe geldim. Bu bayram evde kalıyorsak bile ihtiyaçlarımızı almak zorundayız. Şeker çikolata ve kahve almaya geldim. 4 günü evde geçireceğiz. Vaka sayılarımız düşüyor. İnşallah düzelir." dedi. Bir esnaf ise "Geçen yılın yoğunluğu bu yıl yok. Yavaş yavaş başladı. Yarın biraz daha yoğun olur. Geçen seneye göre oran çok düşük. Sürekli polis ve zabıtalar dolaşarak sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunuyor." dedi.

Gaziantepliler korona virüse kafa tuttu

Türkiye genelinde düşüşe geçen vak’a sayıları bir yandan sevindirirken yerel bazda ise diğer illere göre Gaziantep'teki kovid-19 vak’a sayılarında artış yaşanıyor. Vaka sayılarında önüne geçilemeyen yükselişe rağmen Gaziantep’teki vatandaşlar, kentte yapılan uyarı ve ikazlara kulak asmıyor.

Sokakları dolduran vatandaşlar, maske kullanımının sorunluğu olduğu bölgelerde maske kullanmasına rağmen sosyal mesafe kuralını unutmaları dikkat çekti. Ortaya çıkan görüntüler ise "Gaziantepliler koronaya kafa tutuyor" yorumlarına neden oldu.