Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti geçen seneye göre yüzde 20 zamlandı! İşte satış fiyatı

11 ayın sultanı Ramazan, 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gece başlıyor. İlk iftar 23 Mart Perşembe günü yapılacak. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti hurmaya geçen seneye göre yüzde 20 zam geldi

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti geçen seneye göre yüzde 20 zamlandı! İşte satış fiyatı

Müslüman aleminin özlemle beklediği Ramazan ayı geldi, çattı. 23 Mart Perşembe günü ilk oruç açılacak. Bereketli sofraların vazgeçilmez lezzeti hurma almak için vatandaşlar tezgahlara akın etti. Türüne göre fiyat değişikliği gösteren hurmalar geçen seneye göre yüzde 20 oranında zamlandı.

200 İLE 400 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Hurma fiyatları da geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösterdi. Mısır Çarşısı’nda hurma fiyatlarının kilosu 200 lira ile 400 lira aralığında satılıyor.
Mısır Çarşısı’nda her yıl hurma çeşitlerinin satıldığını söyleyen çarşı esnafı Mahmut Yıldız, ‘’Mısır Çarşısı’nda her ramazan hurma çeşitleri bollaşıyor. Hurma fiyatları bu yıl 200 ile 400 lira arasında. Geçen seneye göre yüzde 20 gibi bir fiyat artışı oldu. Hurmaları Medine, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus gibi ülkelerden getiriyoruz’’ diye konuştu.

HURMA RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ

Hurmanın her zaman tüketilmesi gerektiğini de söyleyen Yıldız, ‘’Ramazan denince sofraların vazgeçilmezi olarak hurma akla geliyor. Tok tutma özelliğinden dolayı tercih ediliyor. Hurma doğal, faydalı ve besin değeri yüksek bir meyve. Sadece Ramazan ayında değil her zaman tüketmemizde fayda var’’ dedi.