Rasim Ozan Kütahyalı, Ertuğrul Özkök'ü hapse attırmak istedi mi? Esas amacını tv100'de açıkladı

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök'ün "Bizi hapse attırmaya uğraştınız mı?" sorusuna Rasim Ozan Kütahyalı "Star Gazetesi’nde biz Kudret Köseoğlu diye bir karakter yarattık, o bendim. Orada temel gayemiz senin üzerine oynadık başta, Zafer Mutlu’da vardı. İhtilalci bir çabaydı o esas amaç hapis değildi, bir korku uyandırmaydı" dedi.

Ertuğrul Özkök ile Cengiz Semercioğlu bu hafta Türkiye’nin en çok konuşulan, uzun süredir birlikte ekrana çıkmayan gazeteci çifti Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’yı konuk etti. 

"Esas amaç hapis değildi, bir korku uyandırmaydı"
Özkök'ün "Bizi hapse attırmaya uğraştınız mı?" sorusuna Kütahyalı "Star Gazetesi’nde biz Kudret Köseoğlu diye bir karakter yarattık, o bendim. Orada temel gayemiz senin (Ertuğrul Özkök) üzerine oynadık başta, Zafer Mutlu’da vardı. İhtilalci bir çabaydı o esas amaç hapis değildi, bir korku uyandırmaydı." ifadelerini kullandı.

"Fetullah Gülen ve örgütü eski sistemdeki askerin yerine geçmek istedi"
Kütahyalı "2011 itibariyle sen görevden alındın, eski vesayetçi generalleri çöktü ardından o dönem AK Parti, Fetullah Gülen, liberaller ve Kürtlerin de büyük desteğiyle bir ittifak vardı ve bu ittifakın Türkiye’ye özgürlük getirileceğine inanılıyordu.2011’lerden sonra Fetullah Gülen ve örgütü eski sistemdeki askerin yerine geçmek istedi. Eski sistemdeki askerden de beter yeni bir vesayet, Hakan Bey’i indirmek istediler ve Hakan Bey’i hapse atamadılar ondan sonra soğuk savaş başladı. Bütün eleştirilere varım netice milliyetçi, muhafazakar, Atatürkçü başka bir rejim ortaya çıktı ama Fetullahçılar döneminde de ben askere karşı mücadele kadar aktifim ‘O dönem konjonktür öyleydi’ diye bir şey yok, biz oluşturduk onları. " dedi.