Rasulayn’da terör örgütüne ait cephanelik ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn’daki arama-tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK/YPG’ye ait büyük bir cephanelik ele geçirildiğini duyurdu.

Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn'da YPG/PKK'ya ait büyük miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephanelik ele geçirildi. 

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan bilgilendirmede, Suriye'nin Rasulayn ilçesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü YPG/PKK'ya ait büyük miktarda silah ve mühimmatın bulunduğu cephaneliğin ele geçirildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından paylaşılan görüntüde, cephanelikte kamuflaj, hücum yeleği, askeri malzemelerin yanı sıra ağır makineli silahlara ait mühimmat kasaları bulunduğu görülüyor.

- Tel Abyad Hastanesi'ne zarar verdiler

 Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütünün Tel Abyad Hastanesi’ne büyük zarar verdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Tel Abyad Hastanesi’nin hızlı şekilde hizmete sokulması için yapılan incelemede; hastanedeki cihazların terör örgütü PKK/YPG tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildiği, bir kısım malzemenin de teröristler tarafından kaçırıldığı tespit edildi” denildi.