Real Madrid'de kıyım başlıyor

İspanya'da kötü bir sezon geçiren Real Madrid'in yaz döneminde bomba transferlere imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Real Madrid'de kıyım başlıyor

Los Galacticos'un transfer etmesi beklenen isimler arasında Zinedine Zidane'ın ısrarla istediği Manchester United'ın Fransız yıldızı Paul Pogba, Chelsea'nin Belçikalı oyuncusu Eden Hazard, Eintracht Frankfurt'un Sırp golcüsü Luka Jovic ve sol bek için Ferland Mendy öne çıkıyor.

Ayrıca Ajax'tan Donny van de Beek, Juventus'tan Miralem Pjanic ve Tottenham'dan Christian Eriksen isimleri de gündemd

Ancak gerçek olan şu ki Real Madrid'in bu oyuncuları alabilmesi için birçok oyuncusuyla yollarını ayırması gerekiyor.

Finansal Fair Play tehdidinden uzak durmak isteyen Real Madrid'in bu nedenle birçok oyuncusuna veda etmesi an meselesi.

22 oyuncu kalıyor

Fransız teknik adam Zidane'ın planlarında yeri olmadığı bilinen çok sayıda futbolcu Los Merengues'in kadrosunda yer alıyor.

İspanyollara göre Real kadrosundaki 39 oyuncunun 22'si takımda kalacak. 13 futbolcunun takımdan ayrılması beklenirken 4 ismin ise durumları belirsiz.

İlk giden Navas olacak

Kadrodaki 4 kaleciden Keylor Navas takımdan ayrılacak ilk isim olarak gösteriliyor.

Defans hattında ise genç oyuncular Reguilon ve Vallejo'nun başka takımlara kiralanması bekleniyor. Theo Hernandez de onların arasına katılacak.

Orta sahada ise Zidane'dan veto yiyen isimler Ceballos, James Rodriguez, Odegaard, Llorente, Oscar ve Kovacic'le yollar ayrılacak. Isco ve yeni transfer Brahim'in durumları ise şüpheli.

Forvet hattında ise Lucas Vazquez ve Mariano'nun takımdaki gelecekleri belirsizken Gareth Bale, Mayoral ve Raul de Tomas önümüzdeki yılın Real Madrid kadrosunda büyük ihtimalle yer almayacak. Tek sorun Bale'in yüksek maliyeti nedeniyle teklif gelmemesi.

Geçen yılın transferleri

Real Madrid devam eden sezona girerken en çok parayı Vinicius Junior için harcamış ve 45 milyon euro ödemişt. Courtois'yı Chelsea'den 35 milyon euro'ya transfer eden Los Galacticos, Odriozala'yı 30 milyon, Mariano'yu 21,5 milyon, Brahim Diaz'ı ise 17 milyon euro'ya transfer etmişti. Ayrıca Andrii Lunin kadroya dahil edlmişti.

Bu transferlere karşılık Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo başta olmak üzere Fabio Coentrao, Kiko Casilla gibi isimler takımdan ayrılmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a elenen Real Madrid, La Liga'da da Barcelona'nın puan olarak çok gerisinde kaldı.