Sevgilisinin evinin balkonunda elleri ve kolları bağlı çıplak şekilde ölü bulundu

32 yaşındaki Burmalı göçmen Rebecca Zahau, milyoner erkek arkadaşı Jonah Shacknai'nin malikanesinde balkonuna asılmış elleri kolları bağlı ve çıplak bir vaziyette ölü bulundu. Rebecca'nın ailesi, Adam'ın kendisine saldırdığını ve ardından intihar ettiğini iddia ederek dava açtı.

Sevgilisinin evinin balkonunda elleri ve kolları bağlı çıplak şekilde ölü bulundu

Rebecca Zahau, erkek arkadaşı Jonah Shacknai ile yaşadığı villasının ikinci kattaki balkonundan ağzı tıkalı çıplak bir şekilde kolları ve bacakları bağlı asılı halde bulundu. 

Polise göre Zahau kendini öldürmüştü. Elleri ve kolarının bağlı olamasına rağmen ölümü resmen intihar olarak kabul edildi.

Ailesi ise kızının cinayete kurban gittiğini düşünüyor ancak Teğmen Rich Williams bir basın toplantısında, "Vakadaki mevcut kanıtlara sıfırdan yeni bir bakış açısıyla baktık ... Tüm kanıtlar tek bir mantıklı sonuca işaret ediyor ve bu intihar.

 San Diego Şerif Departmanından açıklanan bir rapora göre, Zahau'nun sevgisinin 6 yaşındaki oğlu Max, ölmeden iki gün  önce Zahau'nun çok sevdiği Max'e bakıcılığı yaptığı sırada gerçekleşti  2 . kattaki merdivenlerden düşmüştü. Koridorda küçük Max'i, scooter'ı ve etrafında bir avizenin enkazı ile buldu.

Max'in annesi, 48 yaşındaki amcası römorkör kaptanı Adam Shacknai küçük çocuğun yanına gitti.

Gururundan intihar ettiği öne sürüldü

Jonah'ın hastanede kaldığı o gece Adam ve Rebecca eve döndüler. Olaydan iki gün Max hayatını kaybetti. Bu kez de Rebecca'nın ölümü farklı şekilde değerlendirilmeye başladı. Max'a sahip çıkamadığı için gururundan intihar etti iddiaları dolaşmaya başladı.

Uzmanlar iki trajik ölümü araştırmaya başladı. Adli bir patolog, Max'in scooter üzerinde oynarken, rayların üzerinden  düşmüş olmasının imkansız olduğunu iddia etti ve saldırıya uğrayarak tırabzana atıldığını ileri sürdü.

Polis ayrıca Rebecca için verdikleri intihar kararını da tekrar inceledi. Denizci olmadığı için karmaşık düğümleri nasıl atmıştı? Neden kendi ellerini ve ayaklarını bağlıyor? Vücudu hakkında utangaç olduğu biliniyordu, peki neden çıplaktı? Komşular neden bir kadının çığlığını duymuşlardı?

 Adam yalan makinesi testine girdi ancak bir sonuç alınamadı ama eğer onu öldürmüşse, nasıl olur da geride başka bir adli kanıt kalmamıştı?

Eleştiriler, Rebecca'nın cesedini bir haber helikopterinin fotoğraf çekebilmesi için dışarıda güneşte bırakmakla suçlanan San Diego İlçesi Şerif Departmanına çevirildi.

2018'de Rebecca'nın ailesi, Adam'ın kendisine saldırdığını ve ardından intihar ettiğini iddia ederek ona karşı bir hukuk davası açtı.

Adam intiharın sorumlusu tutuldu

Jüri Adam'ı cinayetine sorumlu olmaktan ve aileye 5 milyon dolar (3,6 milyon £) ödemesine karar verdi.

Karara itiraz edecekti, ancak sigorta şirketi 600.000 £ ödedikten sonra dava durduruldu.