Rekabet Kurulu'ndan iki flaş karar birden

Rekabet Kurulu web sitesinden yaptığı duyuruda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Biletix hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Rekabet Kurulu'ndan iki flaş karar birden

Rekabet.gov.tr adresinden yapılan açıklamada TÜRSAB kısa adıyla bilinen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin hac kontenjanı ve hac organizasyonu yapan acentelerin teminatlarının belirlenmesine yönelik maddeyi ihlal ettiğini tespi edildiği belirtildi ve TÜRSAB hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. 

Açıklama şu şekilde:

"Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin hac kontenjanı dağıtımına ve hac organizasyonu gerçekleştiren acentelerin teminatlarının belirlenmesine ilişkin uygulama ve kararlarıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasıüzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 27.06.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği hakkında soruşturma açılmasına, 19-23/360-M sayı ile karar verdi."

Biletix hakkında da soruşturma

Rekabet Kurulu öte yandan Biletix ile ilgili de soruşturma başlattı. Web sitesinden yapılan açıklamada firmanın bilet fiyatlarına çeşit ekstra masraflar adı altında fahiş tutarlarda ekleme yaptığı iddiasının soruşturulmasına karar verildiği duyuruldu.

Rekabet Kurulu'nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş.’nin, sattığı biletlerin fiyatlarına fahiş tutarlarda hizmet bedeli, işlem bedeli, kargo bedeli gibi isimler altında ekstra masraflar eklemek yoluyla ve organizatörlerle imzaladığı münhasır sözleşmelerle 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.06.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-22/341-M sayı ile karar verdi."