Rekor sonrası geriledi

Dolar TL - Euro TL bugün kaç para? 10 Ekim Cumartesi günü Euro kaç TL oldu? Merkez bankasının sıkılaştırma adımı sonrası kurda son durum, döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? TL kaç Euro?

Rekor sonrası geriledi

Merkez bankasının sıkılaştırma adımı sonrası kurda son durum, döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? TL kaç Euro?

Haftanın son işlem gününde günün ilk yarısında 7,9563 seviyesine çıkarak rekor tazeleyen USD/TRY kuru, TCMB’nin swap oranını yükseltmesinin ardından düşüşe geçti. Merkez Bankası swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yüzde 10,25'ten yüzde 11,75'e çıkardı, karar sonrası 7,90 seviyesine inen kur ardından yeniden 7,94’e hareket etti. Euro da 9,30 seviyesinde.

En düşük gerileme oldu

Haftanın son işlem günü, doların küresel piyasalarda zayıflaması ve ABD Dolar Endeksi’nin 93,20 altına inerek 21 Eylül sonrası en düşük seviyeye gerilemesiyle EUR/USD 1,1820 ile aynı tarih sonrası en yüksek seviyeye çıktı.

Gram altın 487,47 TL’yi gördü

Dolardaki düşüş ile gün içi kazancını yüzde 2’ye çıkaran ons altın 1,930 dolar direncini test etti, gram da 487,47 TL’yi gördü. Doların küresel piyasalarda düşüşe geçmesi ile gelişen ülke paralarının da tamamı değer kazanırken Güney Afrika randı, Güney Kore wonu, ruble ve Meksika pesosu en çok değer kazananlar oldu.