Resmen vahşet: Sokak hayvanlarına işkence ettiler

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yavru bir köpeğin kulakları kesildi, bir yavru kedi de gözlerine çubuk batırılmış bir şekilde bulundu! Hayvanlar koruma altına alındı.

Resmen vahşet: Sokak hayvanlarına işkence ettiler

 Diyarbakır’da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından köpeğin kulağı kafatası görünecek şekilde kesilirken, yavru kedi de gözlerine çubuk batırılmış şekilde bulundu. Koruma altına alınan hayvanların tedavilerinin ardından sahiplendirileceği öğrenildi.

Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde gece geç saatlerde acı içinde kıvranan bir aylık yavru köpek, çevredekiler tarafından fark edildi. Yaralı hayvanı bulan vatandaşlar, hayvanlara yönelik faaliyet yürüten dernek yetkilisi Ceylan Gülen ve Şilan Koyuncu'ya haber verdi. Gece yarısı veteriner kliniğine götürülen ağır yaralı yavru köpek tedavi altına alındı. Veteriner hekim Bünyamin Gördük ve hayvansever Şilan Koyuncu, yaşama tutunarak beklenenden daha erken iyileşme gösteren yavru köpeğe ‘Güçlü’ ismini verdi.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan görüntüler sonrası bir derneğin kurucusu olan Buket Özgünlü, Güçlü’yü sahiplenerek tedavisi için tüm masrafları karşıladığını açıkladı. Güçlü, tedavileri tamamlandıktan sonra Ankara’ya gönderilecek.
Öte yandan bir yavru kedi ise çocuklar tarafından gözlerine çubuk sokulmuş halde bulundu. Tedavi altına alınan yavru kedinin iyileştikten sonra sahiplendirileceği ifade edildi.