Restoranlar tarifelerini açıkladı: İftar menülerinin fiyatları cep yakıyor! 4 kişi için 13 bin 120 TL'lik hesap...

Ramazan ayına günler kala birçok restoran ile otel iftar menülerini ve fiyatlarını duyurdu. Ramazan öncesi fiyatlarda büyük oranda artış olduğu görüldü. Bazı yerlerde 4 kişilik iftar menüsünün fiyatı 13 bin 120 TL'yi buldu. İşte İstanbul'daki otel ve restoranlardaki iftar menüsü fiyatları...

Restoranlar tarifelerini açıkladı: İftar menülerinin fiyatları cep yakıyor! 4 kişi için 13 bin 120 TL'lik hesap...

İstanbul'da Ramazan ayına günler kala lüks restoran ve oteller, iftar menülerini fiyatlarıyla birlikte açıklamaya başladı. Geçen yıla oranla büyük oranda zamlanan fiyatlar, görenlere 'yok artık' dedirtti.

Odatv'nin haberine göre; Bu yıl en pahalı yer Çırağan Sarayı oldu. Mekanda, 4 kişilik bir ailenin set menü ile iftar yapmasının bedeli tam 13 bin 120 TL'yi bulacak. Otellerdeki iftar menüleri genellikle canlı müzik dinletisi hizmetiyle sunuluyor. Swissotel ise her gün ağırlanan misafir sayısı kadar menüyü depremzedelere verme ve Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinden konuk şefler ağırlamayı taahhüt ediyor.

Diğer mekanlarda fiyatlar ve menüler ise şöyle sıralandı:

Liman İstanbul, Galataport : Kişi başı 1400TL + yüzde 10 servis ücreti

İftariyelikler, söğüş salata, reyhan şerbeti, günün Osmanlı çorbası, Ege usulü Finike portakallı zeytinyağlı enginar, vişneli yaprak sarma, rezeneli pilaki kıtır mantı, patlıcanlı pilav, haşlama içli köfte, gavurdağı salatası, cağ kebabı, taş fırında kuzu tandır kebap, firik pilavı, çömlek kebabı Liman’ın iftar menüsünde yer alanlardan. Tatlı olaraksa güllü aş, kazandibi, dondurmalı Gaziantep katmeri sunuluyor.

Kaşıbeyaz AquaFlorya: 950 TL

Etiler Develi: 800 TL

Beyti Restaurant Florya: 1750 TL

Çırağan Otel: ön ödemesiz kişi başı 3 bin 280TL, ön ödemeli kişi başı 2 bin 980 TL

Etiler Günaydın: 750 TL

MYK Restoran Yeşilköy: Haftalık değişen fix menü 990 TL

34 Restoran, Grand Hyatt İstanbul: 899TL açık büfe İftar menüsü

Swissotel: 1250 TL