'Restoranlara HES kodu ile girilsin'

Yeme içme sektör temsilcileri, koronavirüs tedbirlerinin doğurduğu ekonomik sıkıntılara çözüm olarak, HES kodu uygulaması çağrısı yaptı.

'Restoranlara HES kodu ile girilsin'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kredi Garanti Fonu’nun Avrupa Yatırım Fonu kaynaklı destek paketinden yararlanacak sektörler arasında hizmet sektörüne pozitif ayrımcılık talebini yineledi. Baran, yeme içme sektörünün HES kodu ile çalışma önerisini ilgili makamlara ileteceklerini söyledi.

Gerçekleştirdikleri online toplantı yeme içme ağırlıklı olmak üzere hizmet sektörü için mücbir sebep talebini dile getirdiğini hatırlatan Baran, “Kira desteği talebimiz de oldu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılandırma kapsamına alınmayan nisan, mayıs, haziran ayına ait olup da ertelenen vergi ve SGK ödemelerinin ciro yapılamamasına bağlı olarak ödenme sıkıntısı çekildi. Bu ödemelerin de makul bir zamana ertelenmesini talep ettik.

Yapılandırma ile ertelenen ödemeler için ocak ayı itibarıyla ödeme süreleri başladığına değinen Baran, "Ancak durum gösteriyor ki bu ödemelere de başlamak mümkün olmayacak. Yapılandırma ödemelerinin de ileri tarihte başlatılması sektörleri rahatlatacaktır” deidi.