Reyhanlı'da patlama!

Hatay Reyhanlı'da bir otomobilde patlama meydana geldi. Hatay Valiliği ise 2 kişinin öldüğünün 1 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü olduğu iddia edilen bir araçta patlama meydana geldi.

Alınan ilk bilgilere göre, Reyhanlı Kaymakamlığının yaklaşık 750 metre yakınında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bir otomobilde patlama meydana geldi.

Patlama sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçtaki patlamanın neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini ifade ederek, ilk tespitlere göre araçtaki iki kişinin öldüğünü söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada ise, "Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlamada araçta bulunan üç Suriyeliden ikisi ölmüş, biri yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.

Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır.

Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, patlama sonucunda vatandaşlarımızda veya çevrede herhangi bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

Reyhanlı'da patlama! - Resim : 1

-Bakan Soylu'nun açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin, "Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Biz el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Üçünün de kimliği belli. Geçici koruma kapsamında Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Araç seyir halindeyken patladı. Etrafta en ufak bir hasar söz konusu değil. Elde edilen birtakım bilgiler var netleşince kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.