Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler?

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün gerçekleştirilecek. Peki, Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Türkiye'nin deniz üstüne dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan ve 3 milyon metrekare alana inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler?

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Rize-Artvin Havalimanı hakkında detaylı bilgi araştırılmaya başlandı. Ülkemizde deniz üstüne dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan ve 3 milyon metrekare alana inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı için geri sayım başladı. Peki, Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler?

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler? - Resim : 1

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili; "Cumartesi günü Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını yapacağız. Dünyada 5 tane deniz üzerine kurulu havalimanı vardır, bunlardan 2 tanesi bizdedir. Bu açılış töreninde Aliyev kardeşim de bizle birlikte olacak" dedi. Rize-Artvin Havalimanı'nın bugün açılması bekleniyor. 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ NELER?

5 yılda inşası tamamlanan Rize Artvin Havalimanı; Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olan ve deniz üzerine dolgu yapılarak 3 milyon metrekare alana inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı bugün Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Havalimanının kulesinin çay bardağı şeklinde inşa edilmiş olması ise dikkat çeken detaylar arasında.

Rize-Artvin Havalimanı ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri neler? - Resim : 2

Pazar ilçesinde yapılanRize-Artvin Havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Havalimanını açılışından önce piste ilk iniş gerçekleşti. Havalimanının 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğunda pisti bulunuyor.

Havalimanının 49 bin metrekaresi,  1453 ağaçla yeşillendirildi. Havalimanında Çay Müzesi ve  448 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Rize-Artvin Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak belirlendi.