Rize Valiliği’nin esprili güneş uyarısı sosyal medyayı yıktı! Paylaşımı görenlere tebessüm ettirdi

Türkiye'nin en çok yağış alan ili Rize'de, belirli aralıklarla meteorolojik verilere göre beklenen sağanak, sel ve heyelan uyarılarının ardından valilik, bu kez sosyal medyadan esprili 'güneş' uyarısı paylaşımı yaptı. Valiliğin yapmış olduğu ‘güneş’ esprili paylaşım izleyenlerde tebessüm oluşturdu.

Türkiye'nin yıllık 2 bin 300 kilogram ile en çok yağış alan ve yılda ortalama 183 günü yağışlı geçiren Rize'de valilik, belirli aralıklarla sosyal medyadan meteorolojik verilere göre beklenen sağanakla birlikte sel ve heyelan uyarıları yapıyor.

Rize’de yaşayan bir vatandaş, çektiği video ile valiliğe, “Sürekli yağmur uyarısı yapıyorsunuz. Bir de güneş açacak uyarısı yapsanız” demişti.

Rize Valiliği'nin paylaşımı sosyal medyayı yıktı geçti

Rize Valiliği'nce de sosyal medyadan Yunus Emre Dilmaç'ın videosu ile "Rize için güneş uyarısı. Meteorolojiden alınan son bilgilere göre; ilimiz için 05.11.2022 Cumartesi günü erken saatlerden itibaren görülecek güneşini alçak kesimlerde kuvvetli, yüksek kesimlerde ise etkisini hafif göstereceği, hafta sonu plan ve program yapacak vatandaşlarımızın yaşanabilecek, (şaşkınlık, terleme, güneş çarpması, ısınma, göz kamaşması vb.) olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları buna göre planlarını yapmaları önemle duyurulur" mesajı paylaşıldı.

 Söz konusu paylaşım sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Paylaşımı görenlerde tebessüm oluştu.