Rize'de korku dolu anlar! 4 araç toprak altında kaldı!

Rize'de kuvvetli yağış nedeni ile sitenin istinat duvarı çöktü; 4 araç toprak altına kaldı.

Rize'de korku dolu anlar! 4 araç toprak altında kaldı!

Rize'de kuvvetli sağanağın etkisiyle Boğaz Mahallesi'nde bir sitenin istinat duvarı çöktü, park halindeki 4 otomobil toprak altında kaldı. 12 katlı bir binanın arka tarafında yaşanan çöküntüde yaralananın olmadı ancak büyük korku ve panik yaşandı. Site sakinleri tedbir amaçlı binadan tahliye edildi. 

56 dairelik sitede büyük korku

Boğaz Mahallesi Yamaç Evler Sitesi'nde öğlen saatlerinde meydana gelen  meydana geldi. Kentte şiddetli sağanakla birlikte 12 katlı binanın arka kısmında yer alan istinat duvarı oluşan heyelan sonucu büyük bir gürültüyle çöktü. Can kaybı ve yaralananın olmadığı olayda, park halindeki 4 otomobil toprak yığını altında kaldı. İhbarla bölgeye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, kamyonlarla çöken duvarı kaldırma ve temizleme çalışması başlattı. 12 katlı, 56 dairelik sitede oturanlar ise yetkililer tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi.

"Büyük gürültü ile çöktü"

Bina sakinlerinden Alparslan Mamat, "Yağışla birlikle duvar ve arkasındaki toprak gürültüyle çöktü. Büyük korku ve panik yaşadık. Tek tesellimiz can kaybı ve yaralananın olmayışı. Koca dağ çöküp istinat duvarını yıktı. 4 araç toprak altında kaldı. Tedbir amaçlı evlerimizi boşalttık" dedi.