Lewandowski Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in, Kızılyıldız'ı 6-0 yendiği maça damgasını vuran Robert Lewandowski turnuva tarihine geçti.

Lewandowski Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Alman takımının Polonyalı golcüsü maçın 53. dakikasında penaltıdan olmak üzere 60, 64 ve 67. dakikalarda attığı gollerle Sırp ekibinin kalesine 4 gol bıraktı.

İlk golden itibaren bakıldığında toplam 12 dakikada hat-trick yapan Lewandowski UEFA'nın verilerine göre en kısa sürede hat-trick yapan oyuncular listesine 5. sıradan girdi.

Listenin ilk sırasında eski Galatasaraylı Batefimbi Gomis bulunuyor. Gomis, 2011'de oynanan ve Lyon'un 7-1 kazandığı maçta Dinamo Zagreb'e 8 dakikada hat-trick yapmıştı.

Onu 9 dakikayla Blackburn'den Mike Newell, 11 dakikayla Manchester City'den Raheem Sterling ve Real Madrid'de oynarken Cristiano Ronaldo takip ediyor. Shakhtar'lı Luiz Adriano da BATE karşısında 12 dakikada hat-trick yapmıştı.

Lewandowski 4 gol attığı maçta ilk golde penaltıyı kullanan isim olmasa belki 3 golle maçı bitirecekti ancak 60. 64 ve 67. dakikalarda attığı gollerle 8 dakikada hat-trick yapmış olacak ve Gomis'in rekoruna ortak olacaktı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon şu ana kadar 7 hat-trick yapılırken Bayern'li oyuncular Gnabry ve Lewandowski 1 maçta 4 gol atan iki futbolcu oldu.

Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok hat-trick yapan isimler ise 8'e defa ile Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo. Eski Beşiktaşlı Mario Gomez'in de 3 hat-trick'i bulunuyor. Lewandowski de turnuva genelinde 3 hat-trick'e sahip.

Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta en çok gol atan isimler ise 5'er golle Lionel Messi (Leverkusen'e karşı) ve Luiz Adriano (BATE'ye karşı)

Şampiyonlar Ligi'nin ilk hatrick'ini 1992'de Marco Van Basten Milan formasıyla Göteborg'a karşı yapmıştı.

Hat-trick yapan tek defans oyuncusu ise Layvin Kurzawa oldu. 2017'de Kurzawa, PSG formasıyla Anderlecht'e 3 gol atmıştı.

Turnuva tarihinde Barcelona 6 farklı oyuncuyla toplam 13 hat-trick'e imzasını atarken onları 5 farklı oyuncuyla 12 hat-trick'e imza attı.

Hat-trick'e en çok maruz kalan takım ise 6 kez ile Anderlecht oldu. Galatasaray kalesine de turnuvada 4 kez hat-trick yapıldı.

En çok hat-trick'in yapıldığı sezon ise 9 kez ile 29016/17 sezonu oldu.

Hat-trick yapan oyuncuların milliyetine bakıldığında ise 18 kez ile Brezilyalılar öne çıkıyor. Onları 12 kez ile Arjantinliler ve 11 kez ile Fransızlar takip ediyor.