Robin Hood, bu kez yarım milyonluk borcu kapattı

Trabzon Çaykara'da kimliği belli olmayan hayırsever iş insanı, ilçede bulunan market ve bakkallardaki 450 bin liralık veresiye borcunu ödedi.

Robin Hood, bu kez yarım milyonluk borcu kapattı

 Bu rakam, şu ana kadar Robin Hood lakaplı yardımseverin ödediği en büyük meblağ olarak göze çarptı.

 Trabzon'un Çaykara ilçesinde kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, kaymakam ve belediye başkanı ile iletişime geçerek, ilçenin tüm market ve bakkallarında bulunan veresiye defterini satın aldı. Hayırsever vatandaş, 375 ailenin toplam 450 bin liralık veresiye borcunu ödedi. Bu rakam, şu ana kadar Robin Hood lakaplı yardımseverin ödediği en büyük meblağ olarak göze çarptı.

 İLÇEDEKİ BÜTÜN VERESİYE DEFTERLERİNİ SATIN ALDI

Trabzon Çaykara'da hayırsever iş insanı Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile iletişime geçerek ismini açıklamadan ilçede tüm bakkal ve marketlerde borcu bulunan vatandaşların tespit edilmesini istedi. Yapılan tespit sonrası 450 bin TL civarında bir veresiye borcu belirlendi. Parayı ilgili hesaplara çıkartan hayırsever vatandaşın talebi üzerine Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubunda görevli Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenler tarafından ilçede ve mahallelerde bulunan market ve bakkallara tek tek ulaşılarak yaklaşık 450 bin liralık tüm borçlar ödendi.

 "BORCU OLAN VATANDAŞLAR BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI"

İlçedeki market sahibi Coşkun Bayraktar 17 senelik market işlettiğini belirterek "İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım ve duygulandım. Ayrıca borcu ödenen vatandaşlar büyük bir mutluluk yaşadılar. Koronavirüs ile mücadele günlerinde çok güzel bir destek oldu. İsmini bilmediğimiz hayırsever iş insanına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.