RTÜK’ten manidar Anneler Günü paylaşımı! Bosch’un ’köpek annesi’ temalı kutlamasına gönderme
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medyadan dikkat çeken bir video yayımladı. RTÜK paylaşımında "Bosch'un Anneler Günü" reklamındaki "Tam Bi Anne Hikayesi" cümlesine göndermede bulundu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medyadan videolu bir paylaşımda bulundu. RTÜK paylaşımında "Bosch'un Anneler Günü" reklamındaki "Tam Bir Anne Hikayesi" cümlesine göndermede bulundu.
Bosh'un "Tam Bi Anne Hikayesi" paylaşımına karşılık "Annelerimizin Gerçek Hikayesi" paylaşımı yapıldı.
"ANNELERİMİZİN GERÇEK HİKÂYESİ"
Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerin gününün kutlandığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi;
"Annelerimizin Gerçek Hikâyesi
Bir çocuğun ömrüne sessizce yön veren sevgi.
Bugün, sevginin adı olan tüm annelerin günü.
Başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun."
NE OLMUŞTU?
Bosch'un Anneler Günü’ne özel hazırladığı ve evcil hayvan sahipliği üzerinden 'annelik' kavramını ele alan reklam filmi sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Bir Bosch mağazasında geçen reklam filminde, annelik üzerine geçen sohbette kadınlar, evcil hayvanlarından “çocuk” diye bahsetti.
Reklamda evcil hayvanlar için “Bende de var iki tane” ve “çocuk işte” gibi ifadelerin kullanılması eleştirildi.