Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti!

Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich, Chelsea'nin hayır kurumunun mütevelli heyetine kulübün 'idaresini' verdi.

Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline dünyanın dört bir yanından tepkiler sürerken İngiliz devi Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich aldığı kararı açıkladı.

Rus milyarder, savaşın başlamasıyla İngiliz futbolunda tepkilerin odak noktası haline gelmiş ve hakkında kulübü satılığa çıkardığına yönelik haberler çıkmıştı.

Abramovich, Chelsea'nin internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla kulüp yönetimini devrettiğini duyurdu.

Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti! - Resim : 1

Abramovich yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 yıldır sahibi olduğum Chelsea'de daima kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım. Bu değerlere bağlı kalmayı sürdürüyorum.

Bu nedenle bugün kulübün yönetimini Chelsea Vakfı mütevelli heyetine devrediyorum

Şu anda kulübün, oyuncuların, personelin ve taraftarların çıkarlarını gözetmek için en iyi konumda olduklarına inanıyorum."

 20 yılda 22 kupa

Roman Abramovich başkanlığında Chelsea, 20 yılda 22 kupanın sahibi oldu. Rus milyarderin sahibi olduğu İngiliz ekibi 5 Premier Lig şampiyonluğu 10 Yerel Kupa şampiyonluğu elde etti.

Diğer kupaları ise şu şekilde: 

2 Şampiyonlar Ligi Kupası
2 UEFA Avrupa Ligi Kupası
2 UEFA Süper Kupası Kupası
1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası 

Abramovich, Chelsea'yi Putin'in talimatıyla mı satın aldı?

Roman Abramovich, Rusya'nın en zenginlerinden biri ve Putin'e yakınlığıyla tanınıyor. Abramovich, Chelsea'nin yanı sıra özel yatırım şirketi Millhouse LLC'nin de sahibidir. 1990'larda Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından servetini petrol yatırımlarıyla inşa etti.

Abramovich, Haziran 2003'te Chelsea'yi satın aldı ve yatırımlarıyla kulübü Avrupa futbolunun en başarılı takımlarından biri haline getirdi. 

Abramovich, Chelsea'yi hayır kurumuna devretti! - Resim : 3

Rus iş insanı, kulübü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla satın aldığı iddiasına yer verilen bir kitap nedeniyle HarperCollins yayınevine ve yazar Catherine Belton'a dava açmıştı.

2018 yılında Abramovich, Birleşik Krallık'taki vizesini uzatmak için başvuruda bulunurken gecikmeler yaşadı ve sonunda başvurusunu geri çekti. Daha sonra İsrail pasaportu edinen Rus milyarder, Ekim 2021'de Londra'ya İsrail vatandaşı olarak giriş yaptı.