Abramovich'in İngiltere'ye girişi yasaklandı! "Chelsea'ye el konma zamanı"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatının ardından spor kamuoyunda da hareketli dakikalar yaşanmaya başlandı. İlk olarak Ukraynalı sporcular işgale tepki gösterirken, Rus milli futbolcular da sorunun diplomasi ile çözülmesine yönelik çağrılarda bulundu.

Abramovich'in İngiltere'ye girişi yasaklandı! "Chelsea'ye el konma zamanı"

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Chelsea için ise durumlar bir kez daha karıştı. Daha öncesinde ülkeye girişi yasaklanan kulüp başkanı Rus milyarder Roman Abramovich için bir kez daha yasak getirildi.

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili, Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in varlıklarına el konulması konusunda çağrıda bulundu. Çağrısının karşılık bulması halinde ise Chelsea'ye de el konulacağı gündeme geldi.

 

Chelsea’nin sahibi Abramovich, Rusya’nın en zengin insanlarından ve Başkan Putin’in yakın çevresinden biri. Avam Kamarası’nda konuşan İşçi Partisi Milletvekili Bryant, hükümeti Chelsea Kulübü’nün mülkiyetini elinden almak ve mal varlıklarına el koymak dahil olmak üzere Abramovich’e karşı harekete geçmeye çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı’ndan 2019 yılında Abramovich ile ilgili bir belge elime geçti. Yasadışı finans ve kötü niyetli faaliyetlerini hedeflemeyi amaçlayan Rusya’nın stratejisinin bir parçası olarak Abramovich de işbirliği yapmış. Bunun bir örneği, Abramovich’in mahkeme işlemlerinde siyasi nüfuz için rüşvet ödediğini kabul etmesidir.”

"El koyma zamanı"

“Abramovich’in artık bu ülkede bir futbol kulübü sahibi olmasını istediğinizden emin misiniz? 152 milyon sterlinlik evi de dahil olmak üzere bazı mal varlıklarına el koyma zamanı gelmedi mi? Bunun gibi birinci kademe vizesi olan diğer kişilerin kötü niyetli faaliyetlerinden yüzde yüz emin olamıyor musunuz?”