Madrid diye yola çıktılar, kendilerini Mardin'de buldular

Rus turistler Madrid’e seyahat etmek için turizm acentasıyla anlaştı. İstanbul aktarmalı olarak gerçekleştirilecek seyahatte turistler yanlışlıkla Mardin’e yollandı.

Madrid diye yola çıktılar, kendilerini Mardin'de buldular

Rusya’dan İspanya Madrid’e gitmek isteyen turistler film gibi olay yaşadı. Anlaştıkları turizm acentası, yolcuları İstanbul aktarmalı olarak  Madrid’e gönderecekti. Acenta "Madrid" ve "Mardin" isimlerini karıştırınca, yolcular Mardin’e indi. Uçaktan inince şoka giren turistler 1 gece burada kaldıktan sonra aktarmalı olarak Madrid’e geçiş yaptılar. Yabancı acente firması 10 gün sonra aynı hatayı bu sefer başka bir kafileye yaptı. Mardin’e yine yanlışlıkla gelen 3 kişilik bir turist kafilesi buraya özel olarak yine geleceklerini belirterek, aktarmalı olarak Madrid’e geçiş yaptılar.

Madrid diye yola çıktılar, kendilerini Mardin'de buldular - Resim : 1
 
"Turistler çok güzel bir gün geçirdiler"

Yaşanan karışıklığı ifade eden turizmci Bekir Falay  'Rusya'dan bir talep geliyor Madrid'e gitmek üzere. Oradaki acente Madrid yerine İstanbul aktarmalı Mardin biletini kesiyor. Müşteriler Mardin'e geldiklerinde beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyorlar ve hayret içinde kalıyorlar. Biz turistleri bu karışıklığa rağmen çok iyi ağırladık. Çok güzel bir gün geçirdiler'dedi.
 
"Mardin’i çok beğendiler"

 Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Arslan Paşaoğlu ise konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Yaklaşık bir buçuk ay önce Moskova’dan Madrid’e gitmek isteyen yolcuları acente firması yanlışlıkla Mardin’e gönderiyor ve turistler Mardin’e geliyor. Mardin’e indikleri zaman da şaşırıyorlar. Madrid’i beklerken Mardin’e geliyorlar. Şehre çıkıyorlar şehrin güzelliğini görünce çok mutlu oluyorlar. Biz de