Rus turistleri bıçaklamıştı! Hakim karşısına çıktı

İstanbul Beşiktaş'ta 3 Rus turiste bıçakla saldıran kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven hakim karşısına çıktı.

Rus turistleri bıçaklamıştı! Hakim karşısına çıktı

Beşiktaş'ta 24 Ocak 2021 tarihinde kağıt toplayıcısı Hasan Hüseyin Yurtseven 3 Rus turiste bıçakla saldırarak yaralamıştı. Olayın ardından yakalanan Yurtseven hakkında, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Hasan Hüseyin Yurtseven avukatı ile birlikte katıldı. Müşteki 3 Rus turist ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık Yurtseven, eskiden garson olarak çalıştığını ancak bir süredir işsiz olduğunu söyledi.

“DURDUK YERE SATAŞTILAR”

Olay günü turistlerin durduk yere kendisine sataştığını söyleyen Yurtseven, “Az çok İngilizce biliyorum ama ne söylediklerini tam anlamadım. Aşağılayıcı hareketleri vardı. Kılık kıyafetim bozuktu. Ya dalga geçiyorlardı ya da benden şüpheleniyorlardı” dedi. Kavganın arbedeye dönüştüğünü anlatan Yurtseven, “Çadır kurmaya gidiyordum. Malzemeler çantamdaydı. Bıçak da çantadaydı. Bıçak denemez, çakı gibi bir şeydi. Ben bıçağı korkutmak için salladım. Yaralandıklarını bilmiyorum” dedi.

“AMACIM YARALAMAK DEĞİLDİ”

Olay anında bir kadının bağırarak kendilerini ayırdığını söyleyen Hasan Hüseyin Yurtseven, “Olaydan sonra çantamı alıp gittim. Ertesi gün camiye gittim. Bıçağı askılığın üstüne bıraktım. Polisler beni camiden aldı” dedi. Uyuşturucu madde kullanmadığını söyleyen Yurtseven, “Sigara bile kullanmıyorum. Bu şahısları öldürmek için bir nedenim yoktur. Kendilerini tanımıyorum. Husumetim yoktur. Amacım onları yaralamak değildi. Ben kimseye sataşmam ama cezaevinde de dışarıda da hep bana sataşırlar. Cezaevinde bulaşıkları yıka diyorlar ben de yıkıyorum. Ben mafya değilim, kabadayı değilim” dedi.

TURİSTLERİN İFADESİ ALINMAYACAK

Alınan savunmanın ardından mahkeme Rus turistlerin yurtdışında oldukları, adreslerinin tespit edilememesi sebebiyle dinlenmelerinden vazgeçilmesine karar verdi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Milliyet