Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında yeni iddia: "Putin 3 ay içinde görevi bırakacak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık sorunları nedeniyle 3 ila 6 ay içinde görevi bırakabileceği iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında yeni iddia: "Putin 3 ay içinde görevi bırakacak"

Dünya RusyaUkrayna savaşına kilitlemişken Vladimir Putin'in sağlık durumu ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Eski İngiltere istihbara çalışanı, Putin'in sağlık durumunun kötü olduğunu ve 3 ila 6 ay içinde görevini bırakacağını iddia etti

Basında yer alan haberlerde Putin’in elinde, yüz ve boyun çevresinde gözle görülür sorunlar olduğu gündeme gellmişti. Son iddia BBC Radio 4'un 'The World at One' programına konuk olan Eski İngiltere istihbaratı çalışanı Christopher Steele’e ait. Steele, Putin'in sağlık durumunun "3 ila 6 ay içerisinde görevini sürdürmesine izin veremeyecek kadar kötüleşebileceğini ve görevini bırakacağını" söyledi.  ABD'nin Rusya'daki en saygın uzmanlarından biri olan Fiona Hill'in sözlerini aktaran Politico, "Putin çok iyi görünmüyor, oldukça asık suratlı. Bel sorunları olduğunu biliyoruz. Bundan daha kötü bir şey olmasa bile, yüksek dozda steroid alıyor olabilir." ifadelerine yer verdi. Daily Star'a konuşan ABD'li bir kaynak ise Putin'in kemoterapi ilaçlarından dolayı yüzünün şişkin olduğunu iddia etti.

Rusya’dan Putin’i sağlık durumu ile ilgili iddialara yalanlama

Putin'in sağlık duruma ilişkin yayılan haberler ile ilgili Rusya’dan yalanlama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Bu tamamıyla saçmalık. Putin'in hiçbir sorunu yok" açıklamasıyla iddiaları keskin bir dille yalanladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yine iddialara “Putin’in sağlığı gayet yerinde” açıklaması yaptı.