Putin: NATO’nun Ukrayna’daki altyapısını genişletmesi kırmızı çizgimiz

Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO’nun Ukrayna’daki askeri altyapısını genişletmesinin Rusya için kırmızı çizgi olduğunu belirtti ve ülkesinin kırmızı çizgilerinin geçilmeyeceğini umduklarını vurguladı.

Putin: NATO’nun Ukrayna’daki altyapısını genişletmesi kırmızı çizgimiz

Ukrayna krizi nedeniyle karşı karşıya gelen Rusya ve NATO’da ipler iyice gerildi. Rusya lideri Putin’den ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan peş peşe açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun Ukrayna’daki askeri altyapısını genişletmesinin Rusya için kırmızı çizgi olduğunu belirtti ve ülkesinin kırmızı çizgilerinin geçilmeyeceğini umduklarını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, NATO ile ABD’nin, güçlerini ve askeri teçhizatını Rusya sınırlarına yığdığını söyledi. Lavrov ayrıca Batı’yı, Ukrayna’yı Rusya karşıtı eylemlere girişmeye teşvik etmekle suçladı.

Öte yandan, ABD 6. Filosu, Amerikan Donanması’na ait 'USS Arleigh Burke' güdümlü füze destroyerinin Bulgaristan'ın Varna Limanı'ndan ayrıldığını ve Karadeniz'deki operasyonlarına yeniden başladığını duyurdu.

Hatırlanacağı gibi, Ukrayna yönetimi, sınıra asker yığan Rusya'nın ülkelerini işgal edeceğini öne sürmüş ABD ve NATO'dan yardım istemişti.