Putin'den altında KDV hamlesi

Rusya lideri Vladimir Putin'in imzaladığı yasaya göre, Rusya'da gerçek kişiler, külçe altını KDV'siz olarak alabilecek.

Putin'den altında KDV hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Mart 2022'den itibaren gerçek kişilere külçe altın satışında yüzde 20'lik KDV'nin kaldırılmasını öngören yasayı imzaladı.

Daha önce Rusya Finans Bakanlığı, istikrarsız jeopolitik durum ışığında altına yatırımın Rusya vatandaşları için dolara yatırımın ideal alternatifi olması gerektiğini belirtmişti. Bu yasayla bireysel yatırımcıların Rusya'nın rezervlerinde yeterli miktarda bulunan külçe altına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Rusya Merkez Bankası'ndan düzenleme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Putin, bazı ürünlerin ve hammaddelerin ihracatının yasaklanacağı ülkelerin listelerinin iki gün içinde belirlenmesi talimatını verdi.

Dost olmayan ülkelerin şirketleriyle ilgili yeni adım

Rusya, sermayesinin yüzde 25'inden fazlası dost olmayan yabancı ülkelere ait firmaları, ülkedeki iş olanaklarını korumak ve iflası önlemek adına kamulaştırma konusunda ilk adımı attı. Yasa ile dost olmayan ülkelerin vatandaşlarına ait şirketlere kayyum atanabilecek.