Rusya kabul etti: Koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 kat fazla

Putin tarafından Rusya'nın pandemi ile mücadelesi uzun zamandır övülüyordu. Ancak Kremlin'den yapılan açıklamaya göre ülkede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının daha önce bildirilenden 3 kat daha fazla.

Rusya kabul etti: Koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 kat fazla

Rusya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının daha önce bildirilenden üç kat fazla olduğunu açıkladı. Açıklanan rakam ile Rusya, koronavirüs sebebiyle hayatını en çok kaybeden üçüncü ülke oldu

İngiliz Guardian’ın haberine göre Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın pandemiyle mücadelesini uzun süredir övüyor ve ölüm oranın düşük olmasından dolayı ülkesinin batı ülkelerine nazaran iyi bir iş çıkardığını belirtiyordu.

"Yüzde 81’den fazla artış var"

Bugüne kadar 55 bin 265 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği açıklanırken; Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, "Bu dönemde ölüm oranlarındaki yüzde 81’den fazla artış Kovid-19’dan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı. Bu rakam 186 binin üzerinde kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Rosstat istatistik ajansı, ülkede ocak ile kasım ayları arasında hayatını kaybedenlerin sayısının 230 bin arttığını da belirtirken; Rusya, bugüne kadar 3 milyon 50 bin 248 kişinin koronavirüse yakalandığını açıklamıştı.