KETAV Başkanı açıkladı: Kaybı telafi edemeyiz ancak pansuman yapabiliriz

KETAV Başkanı Yorulmaz, Rusya Ukrayna gerginliğinin turizme yansımalarına ilişkin öngörülerini paylaştı. Yorulmaz, tv100 canlı yayınında yerli turist ve diğer pazarlarla kaybın telafi edilebileceğine dikkat çekerek, "Ancak pansuman yapabiliriz" dedi. İşte detaylar...

KETAV Başkanı açıkladı: Kaybı telafi edemeyiz ancak pansuman yapabiliriz

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, tv100 canlı yayınında Rusya Ukrayna gerginliğine ilişkin haber akışının Türkiye'de turizmi nasıl etkileyeceğine ilişkin değerlendirmelerini aktardı. Yorulmaz, Türkiye'de daha evvel yaşanmış benzer senaryoların olduğunu söyleyerek, "İç pazarın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yerli misfafirlerin her zaman burada oluşu her zaman alternatif bir pazar olarak görülüyor" açıklamasında bulundu.

Avrupa ülkeleri, Baltık ülkeleri, Belarus gibi pazarların alternatif pazarlar olduğunu ifade eden Yorulmaz, Rusya pazarının getirdiği kaybın yerini doldurmanın mümkün olmadığını dile getirerek, "Ancak pansuman yapabiliriz" dedi.

KETAV Başkanı Yorulmaz, savaşmadan konunun pozitif düşünülerek çözüme kavuşturulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Bugünle 2019 kıyaslandığında kafa kafaya gidildiğini ifade eden Yorulmaz, kurdaki dalgalanmaların turizme yansımalarına ilişkin, sektör temsilcilerinin şartlarından feragat ederek gidişata göre hareket edileceğini kaydetti.