Türkiye ile Rusya limanlar için uzlaşmaya vardı

Rusya-Ukrayna savaşında 60. güne girilirken Türkiye ile Rusya lojistik konusunda önemli bir konu olarak limanlar için uzlaşmaya vardı.

Türkiye ile Rusya limanlar için uzlaşmaya vardı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Edirne’deki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları ile Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’nda oluşan yoğunluktan kaynaklanan sıkıntıların aşılması amacıyla, deniz yolunun daha işler hâle getirilmesi için çalışmalar yaptı. Rusya’dan da olumlu haberler geldi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri; Novorossisk Limanı’nda Ro-Ro terminalleri, yolcu gümrük alanları ve kara yolu taşıtlarının bekleme alanları için gerekli altyapının hazırlanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığının kendilerine iletildiğini bildirdi.

Ayrıca Soçi Limanı’nın Ro-Ro seferlerine açılması için bazı girişimler olabilecek. Rusya tarafınca; Kavkaz Limanı’nın ise gemilere hizmet verebildiği, her türlü Ro-Ro operasyonu için hazır olduğu ifade edildi. Kerç Boğazı geçişlerinde yaşanan problemlerin de minimize edildiği ve bekleme sürelerinin iki saatten fazla olmadığı bildirildi.