Simge resimdeki kadın Olena Kurilo yaşadığı dehşeti anlattı

Kanlı ve sargılı yüzü, acılı mavi gözleri ile Rusya Ukrayna savaşının simgesi haline gelen yaralı Ukraynalı kadının Olena Kurilo adında bir öğretmen olduğu ortaya çıktı. 52 yaşındaki Olena Kurilo, yaşadığı dehşeti şu sözlerle özetledi: Yaşadığım şok o kadar büyüktü ki acı hissetmedim.

Simge resimdeki kadın Olena Kurilo yaşadığı dehşeti anlattı

Rusya Ukrayna savaşının simgesi yüzü haline gelen Kurilo yaşadığı dehşeti anlattı. Okullarda savaşların tarihi bilgilerini çocuklara anlattıklarını söyleyen yaralı kadın, 'Bizim topraklarımızda başımıza geleceğini düşünemezdik' dedi.

Ukraynalı öğretmen Olena Kurilo, 24 Ocak'taki Rus füze saldırısında mutlak bir ölümden bir koruyucu melek sayesinde kurtulduğuna inanıyor.

Perşembe günü on binlerce Ukraynalı'nın saldırılardan kurtulmak için evini terk ettiğini anlatan Olena Kurilo kaçamadığını ve yüzüne patlayan pencere camlarının saplandığını anlattı. 

Bağımsız Moscow Times'ın haberine göre, 52 yaşındaki Olena Kurilo, Kharkiv şehrinin dışındaki Chuguev'deki bir hastaneden çıkarken görüntülendi.

Füze saldırısı sırasında aklından geçen tek şeyin "Ölmeye hazır değilim' düşüncesi olduğunu belirten Olena Kurilo, 'Yaşadığım şokun büyüklüğü nedeni ile acı hissetmiyordum. Yaşamayı başardım" diye konuştu.

Olena Kurilo evet yaşamayı başardı ancak artık evsiz.  Simge fotoğrafın sahibi Olena Kurilo'nun evi daha birçoğu gibi tamamen yıkıldı.