Aldığı terliğin içinden öyle bir not çıktı ki...

İnternetten sipariş ettiği terliğin içinden çıkan notla sarsıldı. Sipariş ürünün içine dikkatlice dikilmiş halde bulunan kağıtta yardım talep ediliyordu. Durum sosyal medyada paylaşarak duyuruldu.

Aldığı terliğin içinden öyle bir not çıktı ki...

Rusya'da bir kişi satın aldığı terliğin içinde yardım talep edilen bir not buldu. Olay, Çin'in Uygurları Batılı markaların tedarik zincirinde yer alan fabrikalarda zorla çalıştırdığı iddiasını yeniden tartışmaya açtı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, St. Petersburg şehrinde yaşayan Arslan Gibadullin internet üzerinden sipariş verdiği terlikler kendisine teslim edildiğinde hiç de beklemediği bir durumla karşılaştı.

Gibadullin, "Yardım edin, Çin'de hapisteyim. Lütfen Uygurlara yardım edin" yazılı notun fotoğrafını çekip Instagram hesabında paylaştı.

Moscow Times'a konuşan Gibadullin, "Eve geldim, terlikleri giymeye başladım. Elimi terliklerden birinin içine soktuğumda, içeriye sıkıca dikilmiş tuhaf bir notla karşılaştım" dedi.

Terliklerin Vietnam'da üretildiğini, bu ürünler için gerekli materyallerin birçoğunun ise Çin'den geldiği açıklandı.

Gazete söz konusu notun gerçek olup olmadığını doğrulayamadıklarını belirtirken sosyal medyada hızla yayılan olay, küresel moda endüstrisinin Çinli tedarikçilerle olan ilişkisini ve bu kuruluşların Uygurları zorla çalıştırdığı iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

80 bin Uygur Türkü fabrikalara gönderilmişti

Avustralyalı düşünce kuruluşu Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü'nün mart ayında yayımladığı rapora göre Çin'deki kamplarda tutulan 80 bin kadar Uygur Müslümanının 2017-2019 döneminde dünyanın önde gelen şirketlerinden bazılarının Çin genelindeki fabrikalarına gönderildiği belirtilmişti.

Birçok küresel şirketin bu fabrikaların tedarik zincirinde yer aldığı ifade edilmişti.

Bu yıl temmuz ayında da 180'den fazla insan hakları grubu, neredeyse tüm moda endüstrisinin Çin'in Sincan bölgesinde Uygurların zorla çalıştırılması suçuna ortak olduğunu belirterek, bu markaları ürün tedarik etmeye son vermeye ve Çin'de "zorla çalıştırmadan" yararlandığı iddia edilen tedarikçilerle ilişkilerini kesmeye çağırmıştı.