Rusya'da bir üniversiteye ateş açıldı: 8 ölü, 6 yaralı

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan Perm State Üniversitesi'nde ateş açıldı. Olayda, en az sekiz kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği ve ardından öldüğü duyuruldu.

Rusya’daki Perm Devlet Üniversitesi’nde kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından ateş açıldı. 8 kişi hayatını kaybetti, 19 yaralı var. Saldırgan üniversitenin öğrencilerinden biri çıktı.

Rusya’daki Perm Devlet Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Kimliği bilinmeyen bir kişi üniversite kampüsünde öldürücü olmayan silahla ateş açtı ve daha sonra dışarıda ateş etti. 4 yaralı olduğu biliniyor.

Rusya'da bir üniversiteye ateş açıldı: 8 ölü, 6 yaralı - Resim : 1

 

Kent ve üniversitenin tüm görevlileri harekete geçirildi” ifadeleri kullanıldı. Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Svetlana Petrenko ise olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan Sputnik’e yapılan açıklamada da olayda 19 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Öğrenci ve öğretim görevlilerinin bir kısmı sınıflarda saklandı. Sosyal medyadaki görüntülere göre saklanmaya çalışan bazı kişiler pencerelerden atladı. Öte yandan gözaltı sırasında güvenlik güçlerine mukavemet gösteren ve yaralanan saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Putin’den başsağlığı dilekleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e üniversitede yaşananlarla ilgili detaylı bilgi verildiğini, Rus liderin Başbakan Mihail Mişustin’e saldırıda ölen ve yaralıların ailesine yardım edilmesi için kente bakanların gönderilmesi talimatı verdiğini söyledi. Peskov, “Devlet Başkanı yakınlarını kaybedenlere derin başsağlığı dileklerini iletiyor” dedi.

 

 

 

Rusya'da bir üniversiteye ateş açıldı: 8 ölü, 6 yaralı - Resim : 4