Günde 24 kutu kola tüketmesinin bir nedeni var

Rusya'da doğan Amy isimli kadın günde yaklaşık olarak 30 kutu kola içerek bağımlı hale gelen kişiler arasında yer alıyor. Bu da yılda 3 bin litreden fazla kolaya tekabül ediyor fakat Amy'nin kola içmesinin öyle bir nedeni var ki...

Günde 24 kutu kola tüketmesinin bir nedeni var

Rusya'dan Amerika'ya taşınan Amy'nin ülkedeki ilk yiyeceği fast food ve kola oldu. Sürekli yemeğin yanında kola tüketmesinin ardından kafein ve şekere olan toleransı arttı.

Bu da günde 30 kutu kola içmeye ve günde 4 bin kalori almaya kadar uzanan bir yolculuğu başlattı. Şu an 20 yaşında olan Amy, ailesiyle birlikte yaşamasına rağmen onların tükettiği sağlıklı yiyecekleri yemiyor.

İronik bir şekilde ameliyat teknisyeni olan Amy, sık sık enerjisinin bittiğini ve sürekli yorgun hissettiğini söylüyor.

Kafein tüketiminden dolayı iyi huylu bir tümöründen dolayı bir operasyon geçirdi ve doktorlar kolayı bırakmasını tavsiye etti ancak kola içmeyi bırakamadı. Ailesi ise bu konuda kendisinin sağlığının bozulmasından korktuğu için Dr Mike Dow ile JJ Virgin'den psikolojik destek için yardım istedi.

Yılda yaklaşık olarak 430 kilo şeker tüketen Amy'ye durumun ciddiyeti gösterilmek için bir kola piramidi yapıldı ve şeker çuvalları gösterildi.

JJ Virgin; Amy'nin şok halinde, korktuğunda ya da başka ciddi bir durum anında gülerek karşılık verdiğini fark etti. Ardından da bir sağlık kurumuna giderek kan vermesi istendi. Sonuçların ardından ise bu konuyla ilgili bir önlem almazsa özellikler diyabet konusunda durumunun ciddileşeceği söylendi. JJ Virgin'ın ilk hedefi, kola yerine tüketebileceği sağlıklı yiyecekleri sunmak oldu ve kola yerine kahvaltıda smoothie içmesini önerdi.

Ayrıca, her geçen gün içtiği kutu kola sayısını azaltarak devam etmeyi önerdi. Dr Dow ise, ameliyatının ardından kola isteyen kızına gizli yoldan kola ulaştıran annesi Natasha da dahil olmak üzere ailesiyle bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından, JJ Virgin'ın belirlediği kutu kola sayısının dışındaki tüm kolalar toplandı ve lavaboya döküldü.

Beslenme uzmanı JJ Virgin ve psikoterapist olan Dr Dow, Amy'nin kolayı bırakabilmesi için yedi günlük bir plan hazırladı. Ancak ilk gününde, günde maksimum 16 kutu kola içmesi gerekirken 24 kutu kola içti. İkinci gün de 12 kola içmesi gerekirken yine bu sayıyı aştı. Diğer günler ise markete gidip daha fazla kola alarak kontrolünü iyice kaybetti.

Bir haftanın sonunda Amy ile yeni bir konuşma yapıldı ancak bir bağımlı olduğunu inkar etti ve şu an günde en az 24 kutu kola içiyor.