Hapishanede cinsel taciz ve işkence Skandalın görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'daki bir hapishanede sistematik olarak uygulanan taciz ve işkence skandalında yeni görüntüler ve mide bulandıran detaylar ortaya çıktı.

Hapishanede cinsel taciz ve işkence Skandalın görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'nın kötü şöhretiyle bilinen Saratov Hapishanesi'ndeki eski bir mahkumun 40 gigabaytlık gizli video arşivini Rus STK'sı Gulagu Net'e götürmesi ile ortaya çıkan işkence ve istismar skandalının ülkedeki yankıları sürüyor.

Rusya'nın "Edward Snowden'ı" olarak bilinen Sergei Savelyev'in Hapishane dışına çıkardığı arşivdeki yeni görüntüler skandaldaki yeni detayları da ortaya çıkardı.

Hapishanede cinsel taciz ve işkence Skandalın görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 1

Nesne ile taciz, işkence

Kan donduran videoda odaya getirilen mahkumların burada çeşitli nesnelerle taciz edildiği ve üzerlerine idrar yapılarak işkenceye maruz kaldıkları görülüyor.

Güney Kore nasıl hegemon kültür oldu? 'Karakterlerde insan kokusu var'Güney Kore nasıl 

Görüntülerin ortaya çıkması ile kampanya başlatan insan hakları savunucuları işkencelerin hapishane yönetimi bilgisi kapsamında yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini belirtirken tacizcilerin hapishanede hademe ve bakıcı olarak istihdam edildiğini söylüyorlar.

İşkence için oda hazırlamışlar

Basına sızan yeni görüntülere göre hapishanede mahkumlara işkence etmek için özel işkence odaları kurulmuş. Mahkumlar bu odalara getirilerek burada sahte itiraflara zorlanmış ve tüm bu anlar kayıt altına alınmış.

Site kapatıldı, kurucusu Fransa'ya kaçtı

Görüntülerin ortaya çıkması ile Gulagu internet sitesine erişim engellendi. Sitenin kurucusu Vladimir Osechkin Fransa'da saklanıyor. 38 üst düzey yetkilinin skandal hakkında ifade vermesi sonrası kapsamlı bir soruşturma başlatıldı, birkaç cezaevi görevlisi görevden alındı.