Rusya'da korona virüs isyanı! Hedefte Putin var

Korona virüs salgının yeni merkezi olarak adlandırılan Rusya'da eleştiri okları Devlet Başkanı Putin'e yöneldi.

Rusya'da korona virüs isyanı! Hedefte Putin var

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgının bilançosu her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Dünya genelindeki vaka sayısı 3.6 milyon barajını aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 252 bine ulaştı. İyileşen hasta sayısı ise 1.2 milyonu gördü.

Pandeminin korkunç yüzü 

İtalya, İspanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından pandeminin korkunç yüzünü gösterdiği son ülke Rusya oldu.

Virüsün yeni merkezi Rusya 

Son dönemde günlük 10 binden fazla yeni vaka bildiren Rusya, corona virüsü salgının yeni merkezi olarak kabul ediliyor.

Bugün eklenen 10 bin 102 vakanın ardından ülkedeki vaka sayısı 155 bin 370'e yükseldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı ise 1.451 oldu.

Putin hükümeti eleştiriliyor 

Ülkede son günlerdeki ciddi vaka sayısının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Sert eleştiriler 

Krylia Sovetov Samara kalecisi Yevgeny Frolov, insanların evde kalmasının ekonomik anlamda kolay olmadığını ifade etmiş ve hükümeti maddi yardım yapmamakla eleştirmişti.

"Devlet yardım yapmıyor" 

"Zorla evde tutuluyoruz. Hem de devlet hiçbir yardım yapmıyorken... İnsanlar maaş almadan ikinci aylarını geçiriyorlar ve yasaklara uymadıkları için üstüne ceza yiyorlar."

"Halkı aptal sanıyorlar" 

"İnsanlar gerginliğin sınırlarında yaşıyor. Yetkililerin bizi sakinleştirmesi lazım ancak yapmıyorlar. İnsanları hiç önemsemiyorlar... Onlara köle lazım, işçi lazım... Bizi aptal sanıyolar..."

Rus halkını hedef aldı 

Yevgeny Frolov'un hükümeti hedef alan çıkışının ardından Akhmat Grozny teknik direktörü Igor Shalimov'dan Rus halkını eleştiren skandal bir paylaşım geldi.

Parazit ithamı 

Hükümetin halka az yardım yapmakla suçlandığı günlerde yardıma muhtaç olanları topa tutan Frolov, Rusları 'parazit' olmakla itham etti.

"Az önce dışarıdaydım. Sokaklar, marketler, otobüsler, metrolar çalışıyor. Halk için önemli işlerde çalışan herkes işinin başında ve para kazanmaya devam ediyorlar."

"Bu grup arasında olmamak sizin tercihiniz. Eğer bedavadan para kazanmak isteyen bir parazitseniz, bu sizin seçiminiz. Belki de mesleğini değiştirmeniz lazım."

"Asıl evsizler zor durumda. Durumdan şikayet edenlerin hepsinin şartları evsizlerden iyi. Peki o zaman şunu soruyorum... Neden evsizler yerine bunlara yardım etmeliyiz?"

Paylaşımını sildi 

Akhmat Grozny, bu sözlerin yer aldığı paylaşımına gelen tepkilerin ardından geri adım attı ve şaka yaptığını söyleyerek söz konusu paylaşımını sildi.

İşsizlere yardım paketi 

Rusya Başkan Mikhail Mishustin, 1 Mart'tan sonra başvuru yapan Rus vatandaşı işsizlere 12 bin 130 ruble yardım yapılacağını açıklamıştı. Çocuğu olan işsizlere de ek olarak 3 bin ruble ödeneceği kaydedilmişti.